logo

UNIFIL de posten

Home TERUG

Post 7.11A

Naam:

Locatie:
Diverse plekken zichtbaar, afhankelijk van de kaart: de kaart van Dutchbatt uit 1981 laat de post zien op de zuidelijke grens van de bebouwing, die van Unifil plaatst de post consequent een a twee kilometer zuidelijker.Volgens het Dikkeboemenboek ligt de post bijna bovenop de berg Al Ksär.

Functie: Observatiepost, o.a. richting Bayt Lif (DFF Bravo) en de DFF-posten Hotel en Quebec.

Bezetting: De bezetting wordt in 12-uursdiensten geleverd vanaf 7.11 en besaat uit 2 man. In ieder geval in 1980 is de post alleen als nachtpost in gebruik. Ook uit 1982 is een dergelijke melding bekend. Onbekend is of dit gedurende het hele bestaan van deze post het geval was.

Beschrijving: De post is in feite een natuurlijk geultje op de rand van een heuvel, iets uitgediept en voorzien van een geïmproviseerd bankje en overkapping. Later wordt dit een eenvoudig waarnemingskotje. De evolutie van de post over de tijd is goed te zien op de drie foto's: eerst een mobiel 'kotje' in de vorm van een YP, later een simpel afdakje en uiteindelijk een heus kotje.

Subposten: nvt

7.11A unifilfoto: Rob Ancona
7.11A Unifilfoto: Rob Ancona
7.11A Unifilfoto: Rob Moerman
Geschiedenis:
Voor Dutchbatt
De post bestaat niet voor Dutchbatt.

Dutchbatt/Dutchcoy
Post 7.11A komt voor het eerst voor op de kaart van Unifil uit december 1979. De post blijft verder in gebruik tot aan de terugtrekking van Dutchbatt in 1983. Daarna wordt de post overgenomen door Irishbatt.

Op 14-4-1983 komt op deze post R.B. de Wolf om het leven.

Na Duchtbatt
Onder Irishbatt wordt 7.11A omgenummerd tot 6.35A. Wanner in oktber 1985 deze post in de AO van Nepbatt komt te liggen, vervalt ook deze post.
In januari 1990 wordt de post echter weer ingebruik genomen door de Nepalezen, nu met n nummer 5.11A. In 2000, bij de Israëlische terugtrekking, komt post 7.11A definitief te vervallen, hoewel het nummer (5.11A) vanaf januari 2001 wordt hergebruikt voor een nieuwe post van Nepbatt die lijkt te liggen op de locatie van de voormalige post 7.11C.
Helemaal duidelijk is dit echter niet, daar voldoende gedetailleerde kaarten ontbreken.

Nu (vanaf 2010)
onbekend

Bezoekmogelijkheden
onbekend