logo

UNIFIL de posten

Home TERUG

Post 7.14 Herstelpeloton

kaart
Naam:

Locatie:
Gelegen aan de oostelijke uitgang van Haris, waar de weg naar Hadatha aftakt van de weg naar Al Yatun en Tibnin.

Functie: Thuisbasis van het herstelpeloton

Bezetting: 1 kapitein, 9 onderofficieren en ca. 30 korporaals en soldaten.

Subposten: n.v.t.

Beschrijving: Bij binnenkomst staat het bedrijfsbureau. . Daarna rechts de voertuig herstel-loodsen, waar ook de zeilmaker, HWP, instrumentmaker, verbindingen en wapenhersteller een plaatsje hebben. Daar staat ook het aggregaat. Lopend over het pad volgen de parkeerplaats met aan beide kanten de voertuigen. Dan is rechts de legering van de korporaals en manschappen en links een waarnemingstoren. Die is overigens niet in gebruik, maar daar staat de antenne van Radio Dutchbatt op. Naast de toren de aanhanger van waaruit de radio uitzend. Verderop is een huis waar de onderofficieren slapen. Op de benedenverdieping is een verblijfruimte annex bar. De kapitein slaapt in Haris zelf.
Vervolgens zijn er twee voertuingen met gesloten opbouw, waarin de administratie van de AS80 en de AS20. De voorraad mete reserveonderdelen ligt op een pleintje dat ÁS100 Square'wordt genoemd. Aan de andere kant is een grote loods met opslag van de AS80 en de AS20. Aan de zijkant staan nog drie nissenhutten met o.a. de directe ruilartikelen, banden en accu's. Hier tussen staan dan nog de kisten met grote reserveonderdelen, aandrijfassen, tandemstellen, aggregaten etc.

7.14 unifil herstelpelotonfoto 1 (Bert Meijer)
foto 2 (Ted de Kanter)
7.14 herstelpeloton Unifilfoto 3 (Ted de Kanter)
foto 4 (Ted de Kanter)
Toegang tot de locatie van het Herstelpeloton te Haris.
foto 5 (beeldbank NiMH)
Geschiedenis:
Voor Dutchbatt
Frenchbatt heeft hier zijn transportgroep en onderhoudspeloton gehuisvest. De uit golfplaat opgetrokken werkplaats, compleet met aggregaat en andere voorzieningen, wordt door hen gebouwd.

Dutchbatt/Dutchcoy
Bij de aankomst van Dutchbatt wordt het herstelpeloton gehuisvest op deze locatie. Foto 1 toont het herstelpeloton zoals dat komende vanaf Al Yatun zichtbaar is.
De foto's 2 t/m 4 laten details zien uit 1981.Deze situatie blijft gehandhaafd tot aan het vertrek van Dutchbatt in oktober 1983.

Na Dutchbatt
Irishbatt neemt Haris over. In de loodsen van het herstelpeloton is dan in ieder geval sprake van enige Ierse activiteit, getuigen foto 5 (afkomstig uit de beeldbank van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie). Wat er na het vertrek van de Ieren met de locatie gebeurd is onbekend.

Nu (vanaf 2010)
De locatie is nog terug te vinden en te bezoeken. Een deel van de verharding is nog te zien. De prefabs en loodsen zijn verdwenen, maar de huizen van de lokale bevoling, inclusief het onderofficiershuis, zijn er nog.

Bezoekmogelijkheden
De locatie is (situatie 2010) nog gewoon te betreden.