logo

UNIFIL de posten

Home TERUG

Post 7.22

Naam:  7.22 unifil

Locatie:
Gelegen aan de weg die vanaf 7.18 landinwaarts voerde, ca. 1 km van de kustweg.

Functie:
Patrouillepost van de Charlie-cie, met als doel onderscheppen van infiltranten, dit i.s.m. 7.17 en 7.18.
Onder DIC was het de verzorgingspost.

Bezetting:7.22 unifil

Subposten/roadblocks:
7.22A en nachtposten bij Al Mansouri en aan het einde van het 'bananenpad'.

Beschrijving/huisvesting:
De post begint met een paar tenten en een eenvoudig kotje (foto rechts: Peter Griess) langs de weg. De foto rechtsboven laat de situatie zien bij de aankomst van lichting 81-2. De7.22 unifil tenten worden in etappes vervangen door een tweetal grote prefabs.
Op het terrein van de post zijn verder een romneyloods, nog een wachtkotje en een gemetseld was- en douchehok.(foto rechts: Peter Griess)

Geschiedenis

Voor Dutchbatt:
Onder Frenchbatt bestond deze post nog niet.

Dutchbatt/Dutchcoy:7.22 unifil
Op de locatie van 7.22 ligt eerst post 7.18A(1) . Deze post is hier alleen op de kaart van juni 1979 te zien en verhuist dan naar de locatie aan de kust: 7.18A(2).(foto rechts: Peter Griess)
Post 7.22 wordt dan op dezelfde locatie ingericht in of rond december 1979. Vanuit 7.22 worden een paar roadblocks bemand, maar uiteindelijk blijft er daar maar 1 van over, dat pal voor de post ligt aan de doorgaande weg.
Met het vertrek van Dutchbatt blijft 7.22 in gebruik, maar7.22 unifil wordt dan de verzorgingspost van DIC. Na een maand of drie wordt de post echter alsnog opgeheven en verhuist de functie naar 7.4.

Na Dutchbatt/Dutchcoy
Na de opheffing van de post in de DIC-periode is er nooit meer een Unifilpost geweest op deze locatie.(foto rechts: Peter Griess)

Nu (vanaf 2010):
onbekend

Bezoekmogelijkheden:
onbekend

TERUG